Stikkord

, , , , , , , ,

Det har lenge vært fokus på oppdrettsnæringen og miljøgifter.  I all hovedsak er dette fokuset rettet mot handelsblokader og evt farer med å spise for mye oppdrettslaks for mennesker.

Vi glemmer derimot de store skadene denne næringen påfører livet i fjordene og elvene langs kysten.  Vi som fisker endel i sjø og elver etter sjøørret og laks ser dette.  «Redd villaksen» er en organisasjon som jobber for å, ja, redde villaksen la ut dette bilde på FB nettopp.  Produksjon av oppdrettslaks får mengden av lakselus til å eksplodere og denne lusen formelig spiser villaks og sjøørret levende og tømmer elvene vår for vill fisk.

Er det ikke på tide at oppdrettsnæringen også får like strenge produksjons krav som andre næringer? Og blir stilt til ansvar?

Sakset fra FB, Redd Villaksen:

I den grad noen fremdeles måtte lure på hvorfor sjøørreten nesten er borte fra Vestlandet, så får dere et hurtigkurs her. Peter Stenhjem Lie har tatt bildet ved Straume bro i Hordaland. Han oppfordrer at dere deler bildet slik at flest mulig får se elendigheten. Denne ørreten overlever ikke med slike skader, og det han måtte ha igjen av kamerater er i akkurat samme situasjon – dvs er i ferd med å bli spist levende av lakselus. Fremtiden er helsvart dersom ikke noe skjer hurtig med produksjons metoden i O-næringen. Hva slags samfunn er det vi lever i som tillater slikt selv om «alle» vet?

 

 

Lakselus