Stikkord

, , , , , , , , , , ,

Gjedde jakten intensiveres. Etter flere dager med garnfiske har vi fått et 50 talls ørret og rundt 20 karuss. Men ingen gjedde sålangt. Vannet har svært godt av å bli kvitt noe ørret siden det er overbefolket av småtasser.

På lørdag satte vi nye garnlenker i en potensielt god gjeddebiotop i vannet. Dessverre oppdaget jeg på søndag morgen at garnlenka var borte. Noen hadde rett og slett tatt garna. Sammen med HJOFF fant vi dem heldigvis vannkanten senere.
Interessant nok fant vi noen ben/brusk rester med skinn på i et av garna som så svært «mistenksomme» ut. De var alt for store til være fra en ørretkjeve og fargemessig ikke helt ørret.
Vi tok noen bilder av dem og Dan, leder Haugesund og Omeng Jeger og Fisk, sendte det til NINA ( Norsk Institutt For Natur Forskning). Svaret kom umiddelbart; dette er gjedde.

Det som har vært en mistanke og rykte ble nå bekreftet. Kjeltringene som satte ut gjedda har tydeligvis dratt garna og tatt gjedda (en eller flere…) ut av garnet for å skjule sporene.
Dette er nå pr. Definisjon fauna/miljø kriminalitet og blir Politianmeldt av HJOFF og muligens Miljøvern Direktoratet.

Haugesunds Avis dekker også saken idag: Frykter gjeddeinvasjon

Så er det noen som har informasjon om saken så ta kontakt med HJOFF på tlf. 98887455, Politiet på tlf 02800. Undertegnede kan også kontaktes.

Garnfisket fortsetter og intensiveres med gjedderuser i tillegg.

Trykk på bildene for stor versjon. Foto: Ellen Marie Hagevik