Siden Vilde fikk bestemme første turen idag ble det guttetur langs bekkene her i Skåredalen i ettermiddag. William blir 2 i desember så bæremeisen er toppers.
Og når han sitter oppi der går det jo ann å fiske litt også 😉
Vi hadde oss en runde i de nærmeste bekkene og vann. Men bekkene er blitt ekstremt overgrodd ei løpet av de to siste årene. Hvorfor aner jeg ikke?
Men vi fikk lurt en liten prikkefant på en Tenkara tørrflue.
William sovnet like godt fra hele greia.

Tidligere i sommer fikk jeg tilsendt et par Tenkara flue fiskestenger fra en amerikansk leverandør. Det er ikke særlig kjent eller utbredt i Norge eller Europa for den sak skyld.
Tenkara er fluefiske på sitt enkleste og mest autentisk med flufiskemetodens opprinnelse i Japan. 1 stk lang fleksibel stang, snøre i tuppen med flua.
Avleggs vil noen si. Men jeg er litt fasinert.
Terskelen for å prøve seg på vanlig «vestlig» fluefiske er relativ høy for mange. Det koster noen kroner å komme igang, teknikken kan føles uoverkommelig i starten, smeller og snører i ørten varianter og det kan føles umulig å få fisk. Been there! 🙂 og det er garantert å få utstyrsdilla, og da har prislappene ingen ende…

Tenkara gjør det hele mye lettere. Stangen må fortsatt kjøpes, men den kommer med snøre du trenger. Fluene du bruker kan være hvilke som helst men originalt så bruker de stort sett bare 1 flue til alt. Ingen crazy kasteteknikk må læres heller. Og det funker!
Moderne Tenkara stenger veier et par hundre gram, er teleskop type og er ca 40 cm sammenslått. Utfelt er de fra 12-14 fot stort sett. De kommer også i forskjellig flex klasser men skal ikke gå inn på det her.
Så terskelen for å ta med stanga er veldig lav, den veier ikke no og det tar 10 sek å få den fiskeklar. Og ALLE klarer å fiske med dem. Nesten som mark og dupp.

Jeg har alltid en liggende i bilen nå og alltid en med meg når vi er ute å går tur i tilfelle det er et spennende vann eller bekk i sikte.
Skal prøve ut et annet fabrikat også nå for å sammenligne dem.
Så til våren kommer det kanskje en egen Grumpyfly Tenkara stang «in a webshop near you»…
IMG_2261.JPG

IMG_2254.JPG

IMG_2253.JPG

IMG_2255.JPG

IMG_2263.JPG

IMG_2262.JPG

IMG_2266.JPG

IMG_2256.JPG