Stikkord

, , , , , , , , , , , , , , ,

Denne helga har jeg å ungene gått på sjølstyr mens Katrine har fått innvilget en aldri så liten husmorferie (ikke si at jeg kalte det for det!!).  Og med Vilde borte på overnattingsbesøk i tillegg var opp til meg selv og William å lage ugangn. Som for eksempel å springe rundt i bare bleia så lenge at vi garantert hadde fått kjeft 😉

Søndag kom den etterlengta solen frem igjen men med litt vind var det ikke veldig varmt. Vi salet bæremeisen med mat, vann og godis. Og en liten Tenkara fiskestang selvsagt. Må jo prege poden så tidlig som mulig.  Målet vårt var å besøke gården i Skåredalen som hadde «Åpen gård» dag og fiske litt i småbekkene på veien.

Og jammen fikk vi fisk, både på nymfe og tørrflue. Vi brukte en tenkara stang på drøye 10 fot, litt i lengste laget for så små bekker men ikke noe problem. Tenkara fiske er den opprinnelige fluefiskemetoden fra Japan som vårt moderne fluefiske idag har sitt utspring fra. En tenkara stang er teleskopisk, drøye 40 cm sammenslått og blir opptil 10-12 fot lang avhengig av type og svært fleksibel. Vekten er på min stang er 90 gram så det er ikke mye. Snøret fester du på tuppen med en egen løkke. Super enkelt.  Kaste teknikken er i motsetning til «vanlig» vestlig fluefiske svært enkel. Dette er skikkelig lavterskel fluefiske og kanon gøy!

Vi fisket ikke mer enn 20-30 minutt da det er litt kjedelig å sitte i bæremeis når man helst vil plaske i vannet.  Men det ble 3 ørreter, største på vel 3 hekto tipper jeg. Alle svømmer videre i bekken.

(fortsetter under video)

Skåredalen Vel har arrangert Åpen Gård hos Harald og Henny Miljeteig i mange år nå. Så her fikk vi sett sauer, lam, hest, stuter på bås, kaniner og ikke minst traktor, et supert tiltak.  Dette er bydelens siste gårdsbruk som fortsatt er i drift.  Solvang og Skåredalen Skolekorps, fritidsklubben, Kringsjå gjengen og basketball klubben ved Skåredalen kultursenter var også med.  Takk for initiativet!

(klikk for store bilder)