Stikkord

, , , , , , ,

1. Mai og jeg laxet (ungdoms språk;-)) på utesofaen i sola da det tikket inn en fiskerapport fra Bjarne.  Han hadde prøvd lykken i Krokavannet oppi byheiene, og lykken stod han bi. Mang en fisk dro han -som vanlig.

Etter noen meldinger frem og tilbake om bla. den kommende turen til Femundsmarka og fisk i byheiene vant fiskefeberen over sol og sofa.

Jeg tok turen til et lite vann jeg sett mang en gang men aldri sett vak eller noe antydning til fisk. Heller aldri prøvd fiskelykken der.  Det blåste kraftig så jeg hadde ikke særlig håp der sendte en myggklekker (tan biot og CDC) avgårde utover vannet med en håpløst klønete teknikk.

På andre kastet rett tar fisken helt inne ved land rett før jeg skulle løfte den av vannet for et nytt kast. Den var forsiktig i starten og jeg var kjørte den mildt siden jeg regnet med at fortommen var full av knuter allerede etter 2 kast i vinden. Men fisken var sprek og lot seg ikke lure inn med en gang, ganske grei størrelse tenker jeg.  Får filmet litt med mobilen med det er klønete og jeg mister den i lyngen. Fisken er av en VELDIG grei størrelse ser jeg! Selvsagt ligger håven i bilen, jeg tar i fortommen og halen på fisken og i samme øyeblikk ryker den!!! Fisken glir lydløst ned på grunna før skyter fart ned i dypet.
Mobilen/kamerat ligger lyngen, fisken svømmer videre og jeg mangler ei flue.

Hadde jo sluppet den uansett, men et skrytebilde… hadde gjort seg.  Det var en flott fisk, ikke kiloen men kanskje 8hg.  Takk for kampen Vi sees igjen!


Jeg fant noe som så ut som fiskeskjell, ligner på skjellene vi fant i magen til storgjedda vi tok i Løkavannet.  Det var skjell fra Karuss, men hva dette er vet jeg ikke. Hører ikke hjemme her ser det ut for, noen som vet hva det er?